Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!
ata i tua

Le Matafaioi a le Fomai Fa'ata'ita'iga i le Fa'ato'aina o le Fa'ateleina o le Kanesa i le Lalolagi

O le taua o ata faʻafomaʻi faʻaola ola i le faʻalauteleina o avanoa i le lalolagi atoa i le tausiga o le kanesa na faʻamamafaina i se faʻataʻitaʻiga lata mai a Women in Nuclear IAEA na faia i le laumua o le Ofisa i Vienna.

 

I le taimi o le mea na tupu, na faʻaalia ai e le Faʻatonu Sili o le IAEA Rafael Mariano Grossi, le Minisita o Uruguay mo le Soifua Maloloina o Karina Rando, ma le Amapasa o le Iunaite Setete i le Vienna Office o Malo Aufaatasi ma le International Atomic Energy Agency Laura Holgate, faʻatasi ai ma tagata tomai faʻavaomalo ma IAEA, na faʻaalia le taua o tekinolosi faaniukilia o se tasi o meafaigaluega sili ona malosi i le taua faasaga i le kanesa.

MRI su'esu'e

Na faamamafaina e Mr. Grossi le fesoasoani a le IAEA, Rays of Hope, i le faaitiitia o le avanoa i le tausiga o le kanesa i atunuu maualalo ma maualalo tupe maua, ma fai mai o le IAEA o loʻo faʻatinoina "taumafaiga malosi" e faʻaleleia le avanoa i ata faafomaʻi i le lalolagi atoa. .

 

Na ia faaalia, "E le taliaina i le amio, amio pulea, ma i soo se isi lava itu, o kanesa ia e mafai ona togafitia atoatoa iinei i Vienna o se faasalaga oti i le tele o atunuu i le lalolagi."

 

O le Minisita o le Soifua Maloloina a Iurukuei, Karina Rando, na ia faamamafaina le talatuu a Iurukuei i le tulaga o le tausiga o le kanesa, aemaise lava le taʻua o Raul Leborgne, o se tagata faʻasalalau Iurukuei na fatuina le masini mammography muamua i le 1950s.

 

“Ua fa'aalia i taimi uma e Uruguay lana tautinoga e fo'ia fa'afitauli tau le soifua maloloina o tina,” o lana tala lea. “O lo’o fa’aauau pea polokalame ma fuafuaga a le atunu’u e fa’atatau i fa’ama’i e pei o le kanesa o le susu ma le fa’a’a’au, ma le fa’amamafa malosi i le vave iloa, fa’alauiloa, ma togafitiga.”

 

I Iurukuei, e tusa ma le 2000 fafine e maua i le kanesa o le susu i tausaga taʻitasi, ma iʻu ai i le 700 maliu ona o le faʻamaʻi. E tusa ai ma le kanesa o le faa'au'auna, e tusa ma le 300 su'esu'ega fou i tausaga ta'itasi, e o'o atu ai i le 130 maliu. E silia ma le afa o i latou ua maua i le kanesa faa'au'auna e i lalo ifo o le 50 tausaga.

LnkMed injectors i tauaofiaga

O Laura Holgate, o le Amapasa o Amerika ma le Sui Tumau o le Iunaite Setete i le IAEA, na ia faʻamalamalamaina le Rays of Hope initiative o se faʻataʻitaʻiga sili o le lelei o le faʻalauteleina o avanoa i tekinolosi faaniukilia filemu i le lalolagi atoa.

 

"O le kanesa i le taimi nei e tasi i le ono ola i le lalolagi atoa," o lana tala lea. “E tusa ai ma fua faatatau mai le International Agency for Research on Cancer, o le numera o gasegase o le kanesa o le lalolagi ua fuafua e matua faateleina i le isi luasefulu tausaga o lumanai, ma faateleina ai le avega i atunuu e faatapulaa pe leai foi se avanoa i ia tausiga. O le mea e faanoanoa ai, o le avega pito sili ona mamafa o le a tauaveina e atunuu maualalo ma maualalo tupe maua, lea e sili atu i le 70 pasene o maliu e aʻafia i le kanesa e faʻamoemoe e tupu, e ui lava o nei itulagi e naʻo le lima pasene o tupe faʻaalu a le lalolagi i lenei vaega.

 

“E tatau i tagata gasegase uma o le kanesa ona maua le avanoa i togafitiga laveai ola.”

LnkMed CT fa'aulu ulu fa'alua i le falema'i

O le talanoaga na faamamafaina ai foi le taua o le faʻaleleia o le gafatia i tulaga o se tagata faigaluega tomai e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o le manaʻoga mo tekinolosi faaniukilia, faʻatasi ai ma le faʻamamafa malosi i le taua o le tele o le aofia ma le eseesega.

 

May Abdel-Wahab, Faʻatonu o le Vaega o le Soifua Maloloina o Tagata i le IAEA, na faʻaalia le luitau faifaipea o le tuʻuina atu o le faʻaleleia atili o le tausiga o le kanesa: "E tatau ona tatou manatua o le i ai o meafaigaluega talafeagai e le faʻamautinoa ai le tutusa o avanoa mo tagata uma. E taua tele le faʻavavevaveina o le numera o tagata tomai faʻapitoa aʻoaʻoina i le lalolagi atoa, lea o le a taua mo le ausiaina o le manuia ma le faʻaauau.

 

O le tele o tagata na auai i le mea na tupu na faʻamamafaina foi le taua o le faʻalauteleina o le tutusa o alii ma tamaitai i galuega faaniukilia, faʻapea foʻi ma vailaʻau ma suʻesuʻega, ina ia mafai ai ona foia le faʻaituau o alii ma tamaitai i togafitiga faafomaʻi e ono aʻafia ai le soifua maloloina o tamaitai.

 

Na faʻaopopoina e Abdel-Wahab, "E oʻo lava i atunuʻu e maualuga tupe maua, o le aufaigaluega o loʻo iai nei o loʻo faʻaalia le le paleni o itupa."

 

O loʻo i ai i le IAEA le tele o fuafuaga e faʻatatau i le faʻalauteleina o le tutusa o alii ma tamaitai i le vaega faaniukilia, e pei o lana faʻailoga Marie Skłodowska-Curie Fellowship Programme. O lenei polokalame e ofoina atu sikolasipi i tamaʻitaʻi aʻoga mo polokalame a le Matai ma tuʻuina atu ia i latou le avanoa e tulituliloa ai se galuega faʻatino e le IAEA.

 

O lea fa'amoemoe na fa'atulagaina e le IAEA's Women in Nuclear network, o se fa'alapotopotoga fa'apitoa e taula'i i le fa'alauiloaina o le aga'i i luma o tama'ita'i agava'a i galuega faaniukilia ma fa'avevela.

LnkMed CT Lua tui ulu——————————————————————————————————————————————— ————————————————————————————————————————————

Faatasi ai ma le atinaʻeina o tekinolosi faʻataʻitaʻiga faafomaʻi, e tele kamupani e mafai ona tuʻuina atu oloa faʻataʻitaʻiga, e pei o injectors ma tui.LnkMedtekinolosi faafomai o se tasi o latou. Matou te tuʻuina atu se faʻasologa atoa o oloa faʻamaonia fesoasoani:CT tui tasi,CT lua ulu injector, MRI tuimaDSA injector maualuga maualuga. Latou te galulue lelei ma ituaiga CT/MRI scanner eseese e pei o GE, Philips, Siemens. E ese mai i le tui, matou te tuʻuina atu foi le tui ma le paipa faʻaaogaina mo ituaiga eseese o tui e aofia ai Medrad / Bayer, Mallinckrodt / Guerbet, Nemoto, Medtron, Ulrich.
O lo'o taua i lalo o tatou malosiaga autu: taimi vave fa'aolaina; Fa'ato'a fa'amaonia tusi pasi, tele tausaga o le fa'aulufale atu o le poto masani, tulaga lelei atoatoa asiasiga, oloa fa'atino atoatoa, matou te fa'afeiloa'ia ma le fa'afeiloa'i lau su'esu'ega.

 


Taimi meli: Apr-07-2024