Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!
ata i tua

O Tulaga Avanoa o le Fa'aogaina o le Injecture High Pressure i le taimi o le CT Scan

O aso nei o se aotelega o tulaga lamatia e ono faʻaaogaina pe a faʻaaogaina injectors maualuga.

Aisea e manaʻomia ai suʻesuʻega CTinjectors maualuga-omiga?

Ona o le manaʻoga mo suʻesuʻega poʻo le faʻavasegaina o eseesega, faʻaleleia le suʻesuʻeina o le CT o se metotia suʻesuʻe taua. Faatasi ai ma le faʻaauauina pea o le faʻafouina o masini CT, o le saoasaoa o suʻesuʻega o loʻo faʻavavevave ma vave, ma o le faʻaogaina o le faʻaogaina o faʻasalalauga faʻasalalauga e manaʻomia foi e faʻaauau.

Le fa'aogaina oinjectors maualuga-omigafa'atagaina masini CT e faia se sao sili atu ona mata'ina. Ae ui i lea, e ui lava e iai ona faʻamanuiaga mamana, e tatau foi ona tatou mafaufau i ona lamatiaga. E ono feagai ma'i ma ni fa'alavelave eseese pe a fa'aogaina ni tui fa'aoso maualuga e tui vave ai iodine.

E tusa ai ma tulaga faʻaletino eseese ma le tumau o le mafaufau o tagata mamaʻi, e tatau ona tatou vaʻai i tulaga lamatia o le faʻaaogainainjectors maualuga-omigai luma atu, fa'aaoga faiga eseese e puipuia ai le tula'i mai o fa'alavelave fa'alavelave, ma fa'aeteete fa'alavelave fa'afuase'i pe a uma ona tula'i mai fa'alavelave.

Ole foma'i ma le aufaigaluega o lo'o togafitia ile Angiography

O a ni a'afiaga e ono tula'i mai i le fa'aogaina o mea e fa'aoso maualuga?

1. Avanoa o le allergy agent contrast agent

O fa'ama'i fa'ama'i vaila'au e mafua mai i le tino o le tagata ma'i ma e le fa'apitoa i le iodine o lo'o fa'aaogaina ile potu CT. O fa'ama'i fa'ama'i vaila'au i isi matagaluega e tupu i le taimi o togafitiga o fa'ama'i o gasegase. Pe a maua se tali, e mafai ona taofi le vailaʻau i le taimi, ina ia mafai e le maʻi ma lona aiga ona talia. E fa'amae'a vave le fa'atonuga o sui fa'atusatusa ile potu CT ile amaualuga-oomi CT tui tasi of CT lua ulu injector. A tula'i mai se fa'ama'i, ua fa'aaoga uma vaila'au. O ma'i ma o latou aiga e le o fia talia le moni o se fa'alavelave tuga, aemaise lava pe a tupu se fa'alavelave tuga i le taimi o su'esu'ega fa'aletino o se tagata soifua maloloina. E sili atu ona mafua ai feeseeseaiga.

 

2. Avanoa o le fa'aeseesega o sui sooupu

Talu ai ona o le saoasaoa o tui o tui maualuga maualuga e vave ma e mafai i nisi taimi ona oʻo i le 6ml / s, o tulaga faʻapitoa o gasegase e eseese, aemaise lava tagata mamaʻi i le radiotherapy umi poʻo le chemotherapy, o latou tulaga vaʻaia e matua leaga lava. O le mea lea, e le maalofia le fa'atauva'a o sui fa'atusatusa.

 

3. Avanoa o le injector fa'aleagaina

1. E mafai e ou lima ona paʻi i le sooga i le taimi o le faʻapipiʻiina o le tui maualuga.

2. Ina ua maeʻa le tui a le tasi tagata maʻi, e leʻi sau le isi maʻi, ma o le piston o le tui na le mafai ona solomuli i le aʻa o le tui i le taimi, ma mafua ai le faʻaalia tele i le ea ma le faʻaleagaina.

3. E aveese le sooga o le paipa faʻafesoʻotaʻi pe a faʻatumu ma e le tuʻuina i totonu o se siosiomaga faʻamaʻi.

4. I le taimi o le faʻatumuina o nisi o injectors, e tatau ona tatala atoa le taofi o le fagu vailaʻau. O le pefu i le ea ma otaota mai le lima e ono afaina ai le suavai.

LnkMed CT lua ulu injector

 

4. Avanoa o fa'ama'i pipisi

O nisi injectors maualuga-omiga e leai se faiga faʻamalosi lelei. Afai e taofiofia le taamilosaga mo se taimi umi aʻo leʻi faia le venipuncture, o le a maualuga tele le mamafa o le toto o le tagata maʻi. A maeʻa le faʻaogaina o le venipuncture, o le a matua toe faʻafoʻi atu e le tausimaʻi le toto i le nila o le ulu, ma o le tele o le toe foʻi mai o le toto o le a faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tui maualuga, lea o le a mafua ai le lamatiaga tele i le tagata maʻi o le a tui le isi.

 

5. Tulaga lamatia o le ea embolism

1. Pe a pamu le vailaʻau, o le saoasaoa e vave tele, e mafua ai le faʻamavaeina o le ea i totonu o le vaifofo, ma e alu aʻe le ea i luga pe a maeʻa.

2. O se tui maualuga maualuga ma se lima i totonu o loʻo i ai se tulaga leakage.

 

6. Tulaga lamatia o le fa'atupuina o le fa'atupu toto i tagata mama'i

1. Tu'i le vaila'au fa'atusatusa e ala i le nila o lo'o i totonu na aumai e le ma'i mai le uarota mo le silia ma le 24 itula.

2. O le vailaʻau faʻatusatusa e tui mai le pito i lalo i le mea o loʻo i ai i le tagata maʻi le thrombosis venous pito i lalo.

LnkMed MRI injector afifi

7. Tulaga lamatia o le ta'e o le trocar i le taimi o le fa'atonuina o le mamafa ma le nila e nofo ai

1. Venous indwelling nila lava ia ei ai faafitauli lelei.

2. O le saoasaoa o tui e le fetaui ma le faʻataʻitaʻiga o le nila o loʻo nofo.

Ina ia aʻoaʻo pe faʻafefea ona puipuia nei lamatiaga, faʻamolemole alu i le isi mataupu:

"E faʻafefea ona faʻafeiloaʻi tulaga lamatia o faʻamaʻi maualuga ile CT Scans?"


Taimi meli: Tes-21-2023